| Bögrés sütiszerű gluténmentes édesség receptSütemények, édességek Hozzávalók: - 10 dkg darált mák - 10 dkg cukor, (vagy bármilyen alternatív cukor) - 10 dkg liszt (én 6 dkg grahamliszt keveréket és 4 dkg rizslisztet használtam) - 1 dl olaj - 2 savanykás alma - 1 maréknyi aszalt meggy - 2,5 dl tejföl - 1 tojás - 1 púpos kávéskanál sütőpor Elkészítés: Összekevertem a tejföllel a tojást, hozzátettem a mákot, a lisztet, a sütőport, az olajat és a cukrot. Alapos keverés után belereszeltem a két meghámozott almát és egy maroknyi aszalt mennyet. Ismét összeforgattam. Egy piteformát (nekem kerámia van. Ebben lassabban sül) kivajaztam és rizsliszttel megszórtam. Ebbe tettem a tésztát, majd 180 fokos sütőbe 40 percig sütöttem. A sütési idő függ a forma méretétől, ezért amikor szép barna a teteje érdemes „tűpróbát” alkalmazni. Miután kivettük a sütőből hagyjuk kihűlni és mehet is az asztalra. Én még vanília öntetettel is el tudnám képzelni. A receptet beküldte: turkkati Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |