Tutireceptek.hu fejléc

Zsemleszósz recept

Kategória:
 Köretek

Hozzávalók:
szikkadt zsemle
fokhagyma
marha- vagy csirkehús leves (esetleg kockából lé)
pici zsír
só, bors

Elkészítés:
A zsemléket kis kockákra vágjuk, majd lehetőleg teflon serpenyőben pici zsíron megpirítjuk. Amikor megpirult, annyi húslevest öntünk rá, hogy a zsemle teljesen magába szívja és "totyakos" legyen. Sózzuk, borsozzuk és ízlés szerint fokhagymát nyomunk hozzá, majd addig hagyjuk a tűzön, míg egynemű, "szósz" nem lesz. A megfőtt leveshússal tálaljuk.


A receptet beküldte: Pné Veronika

Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Töltött krumpli » Rizzsel töltött póréhagyma » Szezámos rizs » Zsemlyés Knédli
» Ecetes uborkamártás » Paradicsomos bab » Céklás zöldséges rizsköret » Színes sajttekercs
» Gyümölcsös párolt káposzta » Andi sajttekercse » Párolt rizs zöldségekkel » Tejfölös-sajtos brokkoli
» Tarhonya kuktában » Andland Sajtgolyói » Sült zsemlegombóc » Hercegnőburgonya


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.