| Zöldborsós rizses csirke receptEgytálételek Hozzávalók: 1 kg csirkecomb 1 csésze rizs 1 zöldborsó konzerv 1 pritamin paprika 1 sárgarépa 1-2 paradicsom 1-3 újhagyma, fokhagyma Só, pirospaprika Olaj a sütéshez Elkészítés: Serpenyőbe 4 kanál olajat öntünk. A közepére , fokhagymát egészben és az újhagymát. Körberakjuk a csirkecombokkal, sózzuk, őrölt pirospaprikával megszórjuk és tűzre tesszük. Megvárjuk míg egy kicsit átsül, közben forgatjuk. Ezután a húst és a hagymát tányérra tesszük. Az apróra vágott, csumájától megtisztított paprikát a felszeletelt répával együtt átsütjük az olajban. Ezt is áttesszük tányérra. Serpenyőbe 1 pohár rizst és 2 pohár vizet öntünk. Sózzuk, megkavarjuk majd visszatesszük a csirkedarabokat. Addig főzzük míg a vizet felszívja. Beletesszük a meghámozott paradicsomot, a zöldborsót végül az elősütött paprikadarabokat. A serpenyőt levesszük a tűzről. Fedő alatt tovább puhítjuk a rizst. Elkészítési idő: 90 perc A receptet beküldte: t.panti Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |