Tutireceptek.hu fejléc

Zamatos cukkinipalacsinta recept

Kategória:
 Egytálételek

Hozzávalók:
2 kisebb cukkini
2 fej lilahagyma
1 csilipaprika
2 tojás
1 csésze liszt
1 ek. köménymag
Só, bors
4 ek. olvíaolaj

Elkészítés:
Meghámozzuk a cukkinit és a lilahagymát. A cukkinit lereszeljük, a hagymát és a csilipaprikát apróra vágjuk.

Egy tálban felkeverjük a tojásokat, hozzáadjuk a lezúzott cukkinit, a hagymás és a csilit. Fokozatosan belekeverjük a köményt és a lisztet. Sózzuk, borsozzuk, majd állni hagyjuk, kb. fél órát.

Egy teflonserpenyőben közepes hőmérsékleten felforrósítunk 1 ek. napraforgó olajat. Kanál segítségével beleteszünk egy ek. masszát, spatulával szétlapítjuk. A serpenyőben mérettől függően egyszerre több kis palacsinta is elfér.
Egy oldalát kb. 3 percig aranybarnára sütögetünk, majd kibélelt tálcára helyezzük. A kész palacsintácskák mellé kínálhatunk rizst, vagy sült burgonyát, de mártogatóssal önmagában is laktató étel.


A receptet beküldte: MRG1


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Zamatos almás muffin » Zamatos csirkemáj » Almatorta zamatos öntettel » Karfiolmuszaka
» Gombás szoljanka » Zöldbab omlett » Tojásos lecsó burgonyával » Diétás rakottkrumpli.
» Göngyölt sertéskaraj » Tölcséres csirkemáj » Töltött gombafejek rántva » Majorannás rakott zöldbab
» Tepsis husi gombával » Serpenyős káposzta 2. » "Fázós" vagdalt hús » Zsenge töltött karalábé


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.