| Zabkorpás-zabpelyhes túró gombóc receptHozzávalók: 0,5 kg félzsíros túró 16 2 ek zabpehely 5 4 ek zabkorpa 3 100ml tejföl 10 100ml kefír 2 tojás 2 db 4 só össz: 40 Points darabja 1 points Elkészítés: A hozzávalókat összekevered, majd hagyod állni egy kicsit. A mennyiségeket én saccoltam most a korpánál és a pehelynél, így ha túl lágynak látod, akkor tegyél még hozzá zabkorpát. Miután kicsit állt és szikkadt, elkezded vizes kézzel megformázni a gombócokat és közepes lángon forrásban lévő vízbe tenni. Amikor feljött a tetejére, akkor lehet kiszedni. Én több adagban rakosgatom bele, hogy ne legyen egyszerre túl sok az edényben, így könnyebb kiszedegetni. Nekem kb. 40 gombóc lett ebből és egy adag 4-5 darab. Én 5 darabbal degeszre laktam, de csak olyan kellemesen. :-) Tanácsok: Én a családnak darált mandulával tálaltam, de a klasszikus a pirított morzsa lenne. Nekem magában is nagyon ízlett egy kis szilvalekvárral, de van aki tejföllel szereti. Mindenki ízlése szerint variálhatja, de a pontokat számolni kell. Magában 1 pont egy nagyobbacska gombóc. Elkészítési idő: 30 perc A receptet beküldte: VictoryS Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |