Tutireceptek.hu fejléc

Zabkorpás-zabpelyhes túró gombóc recept

Kategória:


Hozzávalók:
0,5 kg félzsíros túró 16
2 ek zabpehely 5
4 ek zabkorpa 3
100ml tejföl 10
100ml kefír 2
tojás 2 db 4

össz: 40 Points
darabja 1 points

Elkészítés:
A hozzávalókat összekevered, majd hagyod állni egy kicsit. A mennyiségeket én saccoltam most a korpánál és a pehelynél, így ha túl lágynak látod, akkor tegyél még hozzá zabkorpát. Miután kicsit állt és szikkadt, elkezded vizes kézzel megformázni a gombócokat és közepes lángon forrásban lévő vízbe tenni. Amikor feljött a tetejére, akkor lehet kiszedni. Én több adagban rakosgatom bele, hogy ne legyen egyszerre túl sok az edényben, így könnyebb kiszedegetni. Nekem kb. 40 gombóc lett ebből és egy adag 4-5 darab. Én 5 darabbal degeszre laktam, de csak olyan kellemesen. :-)

Tanácsok:
Én a családnak darált mandulával tálaltam, de a klasszikus a pirított morzsa lenne. Nekem magában is nagyon ízlett egy kis szilvalekvárral, de van aki tejföllel szereti. Mindenki ízlése szerint variálhatja, de a pontokat számolni kell. Magában 1 pont egy nagyobbacska gombóc.

Elkészítési idő: 30 perc

A receptet beküldte: VictoryS


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Tejbegrizes túrógombóc » Fahéjas almagombóc » Nyírségi gombócleves » Zsemlegombóc parasztosan
» Húsos burgonyás gomboc » Túrógombóc tejbegrizzel » Húsgombócok sajtmártással » Bakonyi betyárgombóc
» Pityókás szilvás gombóc » Sörben sült gombócok » Hamis májgombóc » Diós grízgombóc
» Mézes gombócok » Tejszínes gombócleves » Egri húsgombócleves » Magyaros gombás húsgombóc


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.