Tutireceptek.hu fejléc

Egri húsgombócleves recept

Kategória:
 Levesek

Hozzávalók:
1 fej vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma
2 evőkanál zsír
25 dkg darált hús

bors
1 teáskanál pirospaprika
1 mokkáskanál kakukkfű vagy majoránna
5 dkg búzadara
1 tojás
1.5 liter húsleves zöldséggel

Elkészítés:
Az apróra vágott hagymákat zsíron
megfuttatjuk,kihűtjük.A darált húshoz hozzákeverjük a hagymát,a sót,a borsot,a pirospaprikát,a kakukkfüvet vagy a majoránnát,a búzadarát,a tojást.10 percig hideg helyen pihentetjük.
Közben megpucolom és apróra vágom a zöldségeket,és fűszerezve felteszem főni.A húsmasszából diónyi gömböket formálok,és kifőzöm a levesben.

Tanácsok:
Célszerű dupla adag húsgolyót készíteni,mivel annyira finom,hogy biztosan elfogy.

Elkészítési idő: 60 perc

A receptet beküldte: Indián lány


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Különleges húsgombócleves » Húsgombócleves » Erdélyi húsgombócleves » Alföldi húsgombócleves
» Hagymás húsgombócleves » Zabpelyhes húsgombócleves » Zöldséges gombagulyás » Húsleves Rolanita módra
» Olasz krémsajtleves » Tejkaramellás almaleves » Svájci sajtleves » Kókuszos sütőtök leves
» Spárgakrém leves » Aszalt szilva leves » Ázsiai leves » Ajvárleves chilis sajttal


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.