Tutireceptek.hu fejléc

Vörösboros puncs recept

Kategória:
 Italok, koktélok

Hozzávalók:
0,75 liter vörösbor
1 dl szederszörp
2 cl rum
1 citrom
15 dkg kandiscukor
1 szem szegfűszeg
1 darabka fahéj
1 teáskanál forralt borhoz vagy mézeskalácshoz való fűszerkeverék

Elkészítés:
A citromot vékonyan meghámozzuk, és kipréseljük a levét. A bort a rummal és a szederszörppel összekeverjük, felforrósítjuk, de nem forraljuk! Ehhez adjuk a kandiscukrot, a fűszereket, a citrom levét és héját, majd az egészet addig melegítjük, amíg a cukor el nem olvad benne. A puncsot citromgerezdekkel díszíthetjük.


A receptet beküldte: TyBoR


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Puncsos kekszszelet » új téli puncs » Fehérboros-narancsos puncs » Bababpiskótás puncsszelet
» Szilveszteri puncs » Puncs golyók » Kókuszos-puncsos alagút » Gyömbéres puncs
» Vörösboros máj » Puncsos keksz-szelet » Sütés nélküli puncskocka » Házi puncstorta
» Puncsos Mascarpone krém » Vörösboros csülökgulyás » Omlós puncs » Ananászos-gyömbéres puncs


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.