Tutireceptek.hu fejléc

Vörösboros hagymás tojás recept

Kategória:
 Tojásételek

Hozzávalók:
személyenként személyenként 1-2 tojás
1 nagy fej hagyma
kb. 1/2 l száraz vagy félszáraz vörösbor
1 konzerv sűrített paradicsom
provanszi fűszerkeverék
csipetnyi cukor

fehérbors
Olívaolaj

Elkészítés:
A szeletelt hagymát az olívaolajon üvegesre pároljuk. Hozzákeverjük a paradicsompürét, a fűszerekkel ízesítjük. Annyi borral öntjük fel, hogy a hagymát éppen csak ellepje. Ha a bort elfővi, pótoljuk. Amikor a hagyma már megpuhult, kanál segítségével kis mélyedéseket készítünk, és ebbe ütjük a tojásokat. Fedővel lefedve még 5 percig főzzük


A receptet beküldte: TyBoR


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Hagymasaláta 2 » Tojáslikőrös puncs » Hagymás-sajtos pirítós » Tojásfasírt*
» Tojásos káposztaleves » Tojáslikőrös húsvéti torta » Mézeskalácsos tojáslikőr » Fasírt tojásból
» Hagymás mozzarellás tészta » Fokhagymás csirkecsíkok » Tojásos Uncle Bens » Tojás-sajt saláta
» Tojás tálon, vesével » Sajtos tojáskrém » Medvehagymás vajkrém » Lecsós tojáslepény


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.