Tutireceptek.hu fejléc

Valódi magyar paprikás csirke recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
1 egész csirke, (vagy 2db/fő csirkecomb)
3-4 dkg füstölt szalonna,
piros paprika,
só,
tejföl,

Elkészítés:
A csirkét szabályos darabokra vágjuk ( a combokat elfelezzük. A feldarabolt csirkét egy tál vízbe tesszük. Friss szalonnát apró kockára vágunk és egy lábasban zsemle színűre pirítjuk. Csirke darabonként megszórjuk 1 kávéskanál paprikával, majd gyorsan megkavarjuk (hogy oda ne égjen a paprika).
A forró zsírba, amelyben a tepertő is benne van,
a csirkét jó vizesen (magyarul nem lecsöpögtetve)beletesszük, majd lefedve puhára pároljuk. Ha elfőné a levét, akkor zsírtalan húslével lehet pótolni. Amikor puhára párolódott, akkor csirke darabonként 2 evőkanál tejfölt teszünk rá. Ha egyszer felfőtt, akkor néhány csipet petrezselymet teszünk hozzá és még egyszer felfőzzük.

Tanácsok:
Sokkal finomabb, mint a vöröshagymás paprikás csirke!
Nokedlival tálaljuk.

Elkészítési idő: 60 perc

A receptet beküldte: Gyöngyös


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Gyors sajtos csirkemell » Finom csirkecomb » Rizses, kukoricás csirke » Csirkehúsos vitaminsaláta
» Csirkegombóc leves » Csirkés sóskaleves » Csirke bajorosan » Születésnapi csirke
» Párizsi csirkemellből » Karfiolos csirkeleves » Tojásos csirkemell » Barackos rakott csirkemell
» Mustáros tepsis csirkemell » Gombás csirkemellfilé » Sörös csirkeszárny » Gong-bao csirke 1 főre


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.