Tutireceptek.hu fejléc

Vajas croissant recept

Kategória:
 Tésztafélék

Hozzávalók:
Hozzávalók:
25 dkg liszt
2 tojássárgája
10 dkg vaj
3 dkg porcukor
3 evőkanál tej
2 dkg élesztő


Elkészítés:
Az élesztőt futtasd fel cukros vízben. A lisztet morzsold el a vajjal, majd add hozzá az élesztőt, a vajat, egy csipetnyi sót és a cukor maradékát.

A tésztát jól dolgozd össze, majd tedd egy kiolajozott tálba, takard le, és tedd a hűtőbe. Minimum 5-6 óra pihentetés szükséges neki, de, ha csak másnap reggel látsz hozzá a nyújtásnak, az sem baj.

Sodrófával nyújtsd a tésztát fél centi vastagra, majd vágj ki belőle egyenlő oldalú háromszögeket. Tekerd fel, majd formáld félhold alakúra. Tedd a croissantokat kivajazott tepsibe, a tetejüket kend meg felvert tojássárgájával, majd told előmelegített sütőbe, és süsd 25 percig.


A receptet beküldte: albertsquare


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Croissant » Fűszervajas csirkemell » Vajaskenyér » Szezámmagos vajas karotta
» Vajas Pogácsa » Vajas- sajtos pogácsa. » Croissant házilag » Mogyoróvajas szendvicskrém
» Francia croissant » Mogyoróvajas golyók » Házi vajas kiskifli » Gyors házi vajas kiskifli
» Mogyoróvajas süti » Vajas gomba télire » Vajas gomba » Füstöltsajtos croissant


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.