Tutireceptek.hu fejléc

Tojásos makaróni recept

Kategória:
 Tésztafélék

Hozzávalók:
25 dkg makaróni, 2 dl tejföl, 3 tojás, 2 csokor zöldhagyma zöld szárával együtt, 7 dkg vaj (vagy margarin), 1 evõkanál só, 1 mokkáskanál törött fehér bors.

Elkészítés:
A makarónit megfõzöm, meleg vízzel leöblítem, és 3 dkg olvasztott vajon megforgatom. Kis tepsibe vagy tûzálló tálba téve egyenletesen elsimítom. A tojásokat gyengén felverem, és összekeverem a tejföllel, kevés sóval, valamint a törött borssal. A megtisztított zöldhagymát vékonyka karikákra vágom (zöldjével együtt), és rászórom a makarónira. Ezután lelocsolom a tojásos tejföllel. A megmaradt vajból borsónyi darabkákat morzsolok a tészta tetejére, és elõmelegített, forró sütõbe tolom. Erõs lángon rápirítom a tésztára a tojást, és az ételt kockákra vágva, fejes salátával tálalom.

Elkészítési idő: 40 perc

A receptet beküldte: elvira1

Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Tojásos puncs » Pórékrémes makaróni » Szalonnás-tojásos pite » Tojásos-gombás krumpli
» Szalonnás, tojásos krumpli » Csabai makaróni » Tojásos egytálétel » Tojásos szendvicskrém
» Tojásos pizza » Tojásos-lecsós gomba » Tojásos álom » Tojásos tökfőzelék
» Milánó makaróni » Tojásos rakottkarfiol » Tojásos patisszon » Sajtos-tojásos rizs


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.