Tutireceptek.hu fejléc

Tejszínes spárgaleves recept

Kategória:
 Levesek

Hozzávalók:
- 25 dkg spárga
- 1 szál sárgarépa
- kb. ugyanannyi zeller
- 1 nagyobb fej vöröshagyma
- vaj
- 2 dl tejszín
- 1 kiskanál keményítő
- ételízesítő
- őrölt fehérbors

Elkészítés:
A zöldségeket megtisztítjuk, feldaraboljuk tetszés szerint (a spárgáról a fás részt levágjuk, a többit megtisztítjuk). Vajon kevés ételízesítővel pirítjuk, majd felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje. Ha megpuhult (kb. 15-20 perc), a fehér színű zöldségek egy részét kimerjük (a sárgarépát nem),turmixoljuk, és összekeverjük a keményítővel elkevert tejszínnel. Ezt a leveshez adjuk, összeforraljuk. A végén még fehérborssal ízesítjük.

Elkészítési idő: 60 perc

A receptet beküldte: gyopár


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Tejszínes-sonkás spagetti » Tejszínes gombamártás » Tejszínes almatorta » Csokis tejszínes sütemény
» Epres-tejszínes » Tejszines túrókrém torta » Tejszínes-túrós sütemény » Tejszines karamell
» Tejszínes toffee-muffin » Gombás-tejszínes szendvics » Tejszínes cukini főzelék » Kapros-tejszínes csirke
» Tejszínes fokhagymamártás » Tejszínes-tormás csirke » Tejszines zöldséges haltál » Epres-Tejszínes Túrótorta


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.