Tutireceptek.hu fejléc

Tejfölös csirkecomb recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
4 egész csirkecomb
1 paprika
1 paradicsom
vaj
liszt
2 dl tejföl
bors, só

Elkészítés:
A csirkecombok bőrét lehúzom, a combokat kettévágom, sózom, borsozom. A húsdarabok minden oldalát vajon pirosra sütöm, majd felöntöm annyi vízzel, hogy a húst épp ellepje. Beleteszem a paprikát, a héjától megszabadított paradicsomot, és lefedve párolom. Mikor már majdnem puha, hozzáadom a tejfölt, amihez előzőleg 1 evőkanál lisztet kavartam. Erős tűzön még pár percig forralom, hogy mártás sűrűségű legyen.

Tanácsok:
Párolt rizzsel tálalom.

Ízletes, ám nagyon egyszerű étel; kezdő háziasszonyok sem tudják elrontani.

(Hogy egyszerűbb legyen, a tejfeles habaráshoz a husikat rövid időre kiszedem a léből.)


A receptet beküldte: syria


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Tejfölös-almás kocka » Tejfölös nyúlcomb » Majoránnás csirkecombok » Szarvasszelet tejfölösen
» Ízes tejfölös babapiskótás » Hagymás csirkecomb » Sajtos tejfölös csirke » Mustáros-tejfölös karaj
» Tejfölös rakott csirke » Tejfölös, olajos » Joghurtos tejfölös pite » Görög csirkecombok
» Tejfölös tészta gazdagon » Tejfölös-tepsis csirke » Sajtos-tejfölös tepsis hús » Tejfölös csirkemell


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.