| Tejcsokoládés pite (cukormentes) receptSütemények, édességek Hozzávalók: 10 dkg diabetikus tejcsokoládé, 25 dkg vaj, vagy margarin, 120 g + 12 g gyümölcscukor, só, 6 tojás, 36 dkg félfehér kenyérliszt (1050-es búzaliszt) 1 zacskó sütőpor, 1 tk. mézeskalács fűszerkeverék, 1/2 üvegcse keserűmandula aroma, 10 dkg kakaópor, sütőpapír Elkészítés: 1./ A csokoládét késsel felaprítjuk. Robotgép habverővel a puha vajat 120 gramm gyümölcscukorral és csipetnyi sóval krémesre keverjük. Egyenként beledolgozzuk a tojásokat, majd hozzáadjuk a sütőporral és a fűszerkeverékkel összekevert lisztet. Végül beleforgatjuk az aromát és a csokidarabokat. 2./A masszát a sütőpapírral kibélelt 27x33 cm-es tepsibe simítjuk és előmelegített sütőben 200 fokon 25-30 percig sütjük. Teljesen kihűtjük, majd csillag alakú sablon, vagy kiszúróforma segítségével rászitáljuk a kakaóport és a maradék gyümölcscukrot. A receptet beküldte: csorieva Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |