| Cukormentes képviselőfánk receptSütemények, édességek Hozzávalók: Tésztához 1 dl víz 1 csipet só 6 dkg margarin 10 dkg liszt 3 tojás Krémhez 2,5 dl tej 2 tojássárgája 5 ek. édesítőpor 1 púpozott ek. keményítő 1 ek. zselatinpor vanília aroma reszelt citromhéj Elkészítés: A tésztához a vizet felforraljuk a sóval és a margarinnal. Hozzáadjuk a lisztet és mérsékelt tűzön addig pirítjuk, amíg a tészta el nem válik az edény falától. Gyors mozdulatokkal belekeverünk egy tojást, majd hagyjuk majdnem teljesen kihűlni. Közben sütőpapírral kibélelünk egy tepsit, a sütőt 220 fokra előmelegítjük, az aljára behelyezünk egy vízzel teli tűzálló edényt. A masszát keverőtálba tesszük, robotgéppel alaposan beledolgozzuk a másik két tojást. Nagy lyukú, csillagcsőrös habzsákba töltjük, majd 5-6 cm-re egymástól, kb. 4 cm átmérőjű, két evőkanálnyi nagyságú dundi halmokat nyomunk a sütőpapírra. Középső rácson 25-30 perc alatt aranysárgára sütjük. A megsült fánkok kalapját azonnal, még forrón fűrészfogú késsel levágjuk, majd hagyjuk teljesen kihűlni. A krémhez a tejet felforraljuk, beletesszük a vanília aromát és a citromhéjat, majd félretesszük. Eközben elkeverjük a két sárgát a keményítővel és egy evőkanál édesítővel, majd lassú tűzön, folyamatos keverés mellett hozzáöntjük a tejet. Sűrűsödésig hevítjük, de nem szabad felforralni. A zselatint 2 ek hideg vízzel elkeverjük, 5 percig állni hagyjuk, felforraljuk, majd a krémhez keverjük. Az egészet hagyjuk kihűlni, majd a maradék édesítővel elkeverjük és a fánkokba töltjük. Tanácsok: Tejszínhabporból és tejből készíthetünk rá habot. Elkészítési idő: 90 perc A receptet beküldte: Katalin1962 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |