| Tarjatekercs tejfölös reteksalátával receptSzendvicsek, szendvicskrémek Hozzávalók: 2 csomag retek 20 dkg főtt, füstölt tarja vékonyra szeletelve 1 doboz tejföl kevés liszt, mustár borecet olívaolaj Elkészítés: A retkeket a reszelő nagylyukú oldalán lereszeljük. Megsózzuk, pár csepp borecettel összekeverjük és félretesszük. Pár reteklevelet megmosunk és apróra vágunk. Egy serpenyőben olajat hevítünk. A sonkaszeletek felét apró kockákra vágjuk és beletesszük az olajba. Megborsozzuk, pár percnyi pirítás után hozzáadjuk a retekleveleket is. 1-2 evőkanál liszttel, 1 evőkanál mustárral és a tejföl felével besűrítjük a keveréket. Pár perc elteltével elkészült a töltelék, amivel a sonkaszeleteket megtöltjük. Kiterítjük a hússzeleteket, majd ráhalmozva a tölteléket feltekerjük őket. A félretett retket kinyomkodjuk, hozzákanalazzuk a maradék tejfölt és alapos kevergetés után tálalhatunk. A receptet beküldte: syria Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |