Tutireceptek.hu fejléc

Szilvaszószos marhaoldalas recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
1 kg marha oldalas darabolva
3-4 evőkanál szilvalekvár
2 evőkanál sötét szójaszósz
diónyi reszelt friss gyömbér
fél rúd fahéj

őrült bors
2 gerezd fokhagyma

Elkészítés:
A húsokat hideg vízben mossuk meg, töröljük szárazra. A lekvárt keverjük ki a szójaszósszal. Ha a lekvár túl sűrű lenne, kevés vízzel hígítsuk fel.
Keverjük el a mártásban a reszelt gyömbért, vagy ha az nincs, egy csapott mokkáskanál gyömbérport. A húst dörzsöljük át sóval és őrölt borssal, kenjük át a mártással, és tegyük egy sütőzacskóba a fahéjrúddal együtt.

A zacskót zárjuk le, egy-két helyen szúrjuk be óvatosan, hogy a gőz távozhasson belőle a sütés közben.

Tegyük 170 fokos, előmelegített sütőbe 20 percre, majd vegyük vissza a hőmérsékletet 140-150 fokra, és további egy órán át pároljuk.

Az elkészült húst a zacskóban visszamaradt szósszal tálaljuk. Köretként héjában sült burgonyát készítsünk hozzá.


A receptet beküldte: Fanoli


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Vadas nyúlcombok knédlivel » Pulykaragu » Csípős csirke kfc-módra » Májas csirkerolád
» Olasz csirke » Zöldborsós karajszeletek » Vadas libacomb » Rozmaringgal spékelt csülök
» Parajos pulykamell » Tepsis pulykamáj » Kukoricás rántott karaj » Bassói aprópecsenye
» Krinolin gulyás » Extra pulykamell » Csülök pörkölt bográcsban » Tepsiben sült fűszeres karaj


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.