Tutireceptek.hu fejléc

Szezámmagos, sós rúd. recept

Kategória:
 Nassok, sós finomságok

Hozzávalók:
40dkg liszt
25 dkg margarin
7,5 dkg reszelt sajt
1/2 evőkanál só
1 tojás +1 megkenni a tetejét
1 kávéskanál sütőpor
4 dkg mák(nem darált)
tejföl(érzés szerint)kb:2 evőkanál
Kb:2 evőkanál szezámmag

Elkészítés:
A margarint elmorzsoljuk a liszttel,majd belerakjuk a többi hozzávalót és összegyúrjuk annyi tejföllel,hogy pogácsa keménységű legyen.1 centi vastagra nyújtjuk,megkenjük tojással és megszórjuk szezámmaggal,majd újnyi csíkokra vágjuk.Előmelegített sütőben kb:200 fokon 15 perc alatt megsül.

Tanácsok:
Több napig eláll és ugyanolyan finom mint frissen. Kiránduláshoz kiválló rágcsálnivaló.

Elkészítési idő: 35 perc

A receptet beküldte: davkaty


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Szezámmagos szűzpecsenye » Szezámmagos vajas karotta » Kínai szezámmagos csirke » Szezámmagos csirkefalatok
» Szezámmagos sós ropogós » Szezámmagos mézes csirke » Szezámmagos csokitorta » Szezámmagos háromszögek
» Szezámmagos virslis kifli » Szezammagos buci » Szezámmagos halfilé » Szezámmagos kocka
» Szezámmagos sajtos rúd » Szezámmagos rudacska » Szezámmagos túrós pogácsa » Szezámmagos sütőtökkrém


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.