| Szezámmagos, sós rúd. receptNassok, sós finomságok Hozzávalók: 40dkg liszt 25 dkg margarin 7,5 dkg reszelt sajt 1/2 evőkanál só 1 tojás +1 megkenni a tetejét 1 kávéskanál sütőpor 4 dkg mák(nem darált) tejföl(érzés szerint)kb:2 evőkanál Kb:2 evőkanál szezámmag Elkészítés: A margarint elmorzsoljuk a liszttel,majd belerakjuk a többi hozzávalót és összegyúrjuk annyi tejföllel,hogy pogácsa keménységű legyen.1 centi vastagra nyújtjuk,megkenjük tojással és megszórjuk szezámmaggal,majd újnyi csíkokra vágjuk.Előmelegített sütőben kb:200 fokon 15 perc alatt megsül. Tanácsok: Több napig eláll és ugyanolyan finom mint frissen. Kiránduláshoz kiválló rágcsálnivaló. Elkészítési idő: 35 perc A receptet beküldte: davkaty Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |