Tutireceptek.hu fejléc

Szezámmagos sós ropogós recept

Kategória:


Hozzávalók:
30 dkg tk. tönkölyliszt
1 kis pohár joghurt
25 dkg teavaj

szódabikarbóna

Elkészítés:
A hozzávalókat összegyúrjuk, majd pár órára hűtőben pihentetjük.
Lisztezett munkaasztalon kb. fél cm vastagra nyújtjuk.
Sóval, szezámmaggal megszórjuk.
ujjnyi vastag csíkokra vágjuk derelyevágóval, vagy pizzavágóval.
Kivajazott, lisztezett tepsiben sütjük előmelegített sütőben.

Tanácsok:
Én nem mindig pihentetek órákat.

Ezt a tésztát már édesre is készítettem. Egy kicsi xilitet tettem a tésztába. Tölteléknek lehet karobos-xilites, fahéjas-xilites, kókuszos-xilites. Kinyújtottam, megkentek kis vajjal, és megszórtam valamelyik töltelékkel, majd feltekertem, és fél-1cm-esre vágtam. Kis csigákat sütöttem.

(Képek megtekinthető az adatalapomon!)


A receptet beküldte: ttimeaa


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Szezámmagos virslis kifli » Töltött ropogós pogácsa » Ropogós gyömbéres hering » Ropogós mogyorókrém
» Sólet ropogós libacombbal » Ropogós csülök Ancsi módra » Szezammagos buci » Szezámmagos sós aprósgok
» Csokiropogós » Rizsropogós » Ropogós burgonyaszirom » Ropogós uborka
» Gyümölcsropogós » Kínai szezámmagos csirke » Kakaós ropogós » Ropogós négysajtos pizza


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.