| Szalvétagombóc receptKöretek Hozzávalók: 30 dkg szikkadt vizes zsemle 1 fej vöröshagyma 3 dkg vaj 30 dkg liszt 3 db szétválasztott tojás 2,5 dl tej só Elkészítés: A vajon megpirítjuk az apróra vágott vöröshagymát, majd rátesszük a kis (kb. 0,5 cm) kockára vágott zsemlét, és aranysárgára pirítjuk, meghintjük finomra vágott zöldpetrezselyemmel, és kihűtjük. A lisztet összekeverjük a tojássárgákkal és sóval, apránként hozzáadjuk a tejet, majd a zsemlekockát. A tojásfehérjét habbá verjük, és óvatosan a masszába keverjük. A gombócmasszából egy vastag hurkát formázunk, olajozott alufóliára helyezzük, begöngyöljük, és lassú tűzön, sütőben, vízgőz fölött kb. 25-35 percig pároljuk. Amikor elkészül, kibontjuk, és nem túl vékony szeletekre vágva, mártással és sült hússal, vagy raguval tálaljuk. Van, aki széles jókedvében 15-20 dkg apróra vágott kolozsvári szalonnát is pirít bele. A receptet beküldte: Teráz Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |