Tutireceptek.hu fejléc

Svéd almatorta recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
A piskótához:

3 tojás,
10 dkg cukor,
1 csomag vaníliás cukor,
7,5 dkg liszt,
1 teáskanál sütőpor

A töltelékhez:

1 kg savanykás alma,
3 evőkanál citromlé,
12,5 dkg cukor,
1 csomag vaníliaízű pudingpor (főzni való, 5 dl tejhez),
15 dkg vaj,
4 zselatinlap

A tetejére:

4 dl tejszín,
2 csomag vaníliás cukor,
4 evőkanál csokoládéreszelék,
sütőpapír a formához

Elkészítés:
A sütőt előmelegítjük. A tortaformát kibéleljük sütőpapírral, A tojásokat a cukorral és a vaníliás cukorral habosra keverjük. A lisztet elvegyítjük. A tésztát a formába öntjük és a sütőben 200 fokon 25 percig sütjük. Hűlni hagyjuk.
Meghámozzuk az almát, durvára lereszeljük és azonnal elkeverjük a citromlével és a cukorral. A pudingport 1,2 dl vízzel elkeverjük egy lábosban. Hozzáadjuk az almát és a vajat, keveset forraljuk, és kicsit hűlni hagyjuk. A zselatint 5 percre beáztatjuk, kinyomkodjuk, és a meleg almás pudingmasszához keverjük. Jól kihűtjük.
Amint az almás pudingmassza kocsonyásodni kezd, egyenletesen elkenjük a tortalapon, és 2 órára hűtőbe tesszük.
A tejszínt a habfixálóval és a vaníliás cukorral habbá verjük, és rásimítjuk az almára. Megszórjuk csokoládéreszelékkel.


A receptet beküldte: access


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Dán almatorta » Vaníliakrémes almatorta » Almatorta túrósan » Mazsolás almatorta
» Gyors almatorta » Angol almatorta » Almatorta sütés nélkül » Bécsi almatorta
» Dalmatorta » Almatorta (karamelles) » Omlós almatorta » Almatorta fahéjmártással
» Bécsi almatorta2 » Karamelles almatorta » Aranyszínű almatorta » Finom almatorta


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.