Tutireceptek.hu fejléc

Stroganoff szárnyas tokány recept

Kategória:
 Egytálételek

Hozzávalók:
10dkg csíkokra vágott bacon
20dkg csíkokra vágott csirkecomb
15dkg csiperkegomba
10dkg csíkokra vágott gépsonka
10dkg csíkokra vágott csemegeuborka
kisebb fej finomra vágott vöröshagyma
10 szem capri bogyó
2 db babérlevél
1 csokor finomra vágott petrezselyem
1dl száraz fehérbor
2dl tejszín
só, őrölt fehérbors, kevés mustár, kevés ketchup
1dl húsleves
8dkg vaj

Elkészítés:
Nagy méretű serpenyőben a vajat felforrósítjuk, a szalonnát és a csirkecsíkokat belepirítjuk.
Hozzáadjuk a hagymát, a gombát, és addig főzzük, amíg a gomba leve elpárolódik. Hozzáadjuk a gépsonkát, az uborkát, a babérlevelet, a capri bogyót, egy csapott evőkanálnyi mustárt és ketchupot. Az egészet kissé összepirítjuk, majd kifehéredésig állandó keverés mellett főzzük. Megszórjuk vágott petrezselyemmel, megsózzuk, borsozzuk. Egy evőkanálnyi liszttel összeforrósítjuk és a húslevessel, a borral felfőzzük. Utána tejszínnel dúsítjuk, és készre főzzük. Tálalásig melegen tartjuk és forró ,párolt rizzsel tálaljuk .

Elkészítési idő: 70 perc

A receptet beküldte: stechner


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Hagymatokány burgonyával » Cukkinis tokány rizzsel » Erdélyi borsos tokány » Marhatokány burgundi módra
» Boros marhatokány » Hentestokány » Káposztás böllértokány » Szárnyasgaluska leves
» Diós szárnyas-krémleves » Gundel-tokány » Tokány-mokány » Kocsmáros tokány
» Szárnyaspástétom » Cigánytokány » Patiszonos szárnyasragu » Óvári tokány


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.