| Savanyú zöldbableves receptLevesek Hozzávalók: 1/2 kg zsenge friss zöldbab 1,5 l víz só őrölt bors 2 babérlevél 1/2 dl olaj 2 gerezd fokhagyma 1 evőkanál finomliszt 2 dl tej 2 dl tejföl 1/2 citrom leve vagy ízlés szerint ecet 1 csokor friss kapor Elkészítés: A szálkáitól megtisztított zöldbabot vágja 1 cm-es darabkákra. Többször váltott vízben mossa meg, majd 1,5 l vízben főzze puhára, amit sóval, borssal, babérlevéllel fűszerezett. A felforrósított olajban a fokhagymát kissé süsse meg, hozzáadva a lisztet pirítsa zsemleszínűre. Hideg tejjel felengedve öntse a forrásban levő leveshez. Ízesítse a tejföllel és jól forralja össze. Kicsit hagyja hűlni, majd a babérlevelet dobja ki. Kevés citromlével vagy ecettel savanyítsa ízlése szerint. Tetejére apróra vágott friss kaprot tegyen. Melegen és hidegen egyaránt finom. A receptet beküldte: MRG Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |