Tutireceptek.hu fejléc

Cseresznyés habos recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
3 tojás
30 dkg cukor
3 ek langyos víz
csipet só
1 cs. vaníliás cukor
25 dkg liszt
2 ek. sütőpor
5 dkg vaj vagy margarin
5 ek tej
fél kg cseresznye

Elkészítés:
A tojások sárgáját a cukor felével és a vízzel habosra keverjük, hozzá adjuk a lisztet és a sütőport, a korábban felolvasztott vajat, a sót és a tejet, jól összekeverjük. Egy közepes méretű, sütőpapírral bélelt tepsibe kenjük a tésztát és 200 fokra előmelegített sütőben 15-20 percig sütjük. Közben a cseresznyét kimagozhatjuk és a tojások fehérjét a cukorral kemény habbá verjük. A cseresznyét ráhalmozzuk a tésztára és a habot elkenjük rajta. A sütő hőmérsékletét 150 fokra csökkentjük és tovább sütjük. Amikor a fehérje kemény akkor kivehetjük a sütőből. Langyosan szeletelhetjük és ehetjük. Frissen a legfinomabb.


A receptet beküldte: Lolita63


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Habos-almás "pite" » Cseresznyés kocka » Tejszínhabos banán-álom » Cseresznyés tekercs
» Habos -meggyes » Habos palacsinta » Banános-habos piskótatorta » Cseresznyés (meggyes) süti
» Eperhabos torta » Szilvás-kókuszhabos süti » Habos Túrós Sütemény » Habos isler
» Dióhabos kosárka » Cseresznyés jégdesszert » Habos kávés » Habos kókuszos


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.