Tutireceptek.hu fejléc

Sajtos pogácsa II recept

Kategória:
 Nassok, sós finomságok

Hozzávalók:
45 dkg rétesliszt
20 dkg vaj
1 db tojás
20 dkg sajt
1.5 csomag sütőpor
1 dl tejföl (20%-os)
1.5 kávéskanál só

Elkészítés:
Összekeverjük a lisztet a sütőporral, sóval, vajjal (az eredeti receptben 15 dkg vaj és 5 dkg libazsír van), a tojássárgájával, a reszelt sajttal és annyi tejföllel (kb. 1-1, 5 dl), hogy könnyen nyújtható tészta legyen.
1-2 órát pihentetjük a hűtőben.
Előmelegítjük a sütőt 170 fokra.
Kinyújtjuk a tésztát ujjnyi vastagra, megkenjük a nagyon enyhén felvert tojásfehérjével, megszórjuk egy kevés reszelt sajttal, kiszaggatjuk kicsi pogácsa szaggatóval. Enyhén megsodorjuk a pogácsákat egyesével, hogy még magasabbak legyenek.
Az előmelegített sütőben 25-30 perc alatt világosra sütjük.
sütési hőfok: 170°C
sütési mód: alul-felül sütés


A receptet beküldte: Fanoli


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Sajtos rudak (egyszerű) » Fűszeres sajtos sonka » Zsíros pogácsa » Sajtos kréker
» Sajtos csigák » Sajtos puffancsom » Joghurtos sajtos lepény » Sajtos krémes
» Márványsajtos krém » Sajtos nyúlcomb » Sajtos burgonyafasírt » Sajtos-tallér
» Burgonyás-sajtos csíkok » Sajtos cukkini másként » Alpesi sajtos tészta » Zsúr pogácsa


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.