Tutireceptek.hu fejléc

Sajtos karfiolpogácsa recept

Kategória:
 Zöldséges ételek

Hozzávalók:
1 közepes fej karfiol, rózsáira szedve
3 gerezd fokhagyma
1 kis pohár tejföl
15 dkg reszelt sajt
1 evőkanál szárított petrezselyem
1 evőkanál só
1 mokkáskanál bors
2 tojás
2 tojás fehérje

Elkészítés:
A megtisztított, rózsáira szedett karfiolt sós vízbe tesszük, és kis lángon megfőzzük. Vigyázzunk, hogy ne legyen túl puha. Ha kész, hideg vízzel leöblítjük, és hagyjuk lecsepegni.
A fokhagymával együtt pürésítjük, majd belekavarjuk a tejfölt, a sajtot, a petrezselymet, sót, borsot, és a 2 tojást is. Simára dolgozzuk.
A keményre felvert tojásfehérjéket a karfiolos keverékhez öntjük, és könnyedén összekavarjuk.
Kiolajozott muffinformába töltjük, s 200 fokra előmelegített sütőben 18-22 perc alatt megsütjük. Ha aranysárga, szilárd és felemelkedett, akkor van készen.

Tanácsok:
Köretként is adhatjuk.


A receptet beküldte: syria


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Sonkás-sajtos muffin » Baconos-sajtos csirkemell » Francia sajtostekercs » Tojásos-sajtos mártogatós
» Sajtos-sós perec » Sajtos tészta, másképp » Sajtos masni » Sajtos kiflik
» Csodasajtos. » Sajtos, tejfölös pogácsa » Sajtos penne sonkával » Sajtos rántott csirkemell
» Sajtos perec » Töltött sajtos pogácsa » Sajtos-zöldborsós ropogós » Sajtos karalábéleves


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.