Tutireceptek.hu fejléc

Burgonyáskenyér recept

Kategória:
 Kenyerek, péksütemények

Hozzávalók:
40dkg sima liszt
2dkg élesztő
2,5dl viz
só,cukor
1ek.vaj
20 dkg kockára metélt burgonya

Elkészítés:
A burgonyát vajon lassú tűzön 5 percig sütjük/de nehogy megbarnuljon/, majd hagyjuk kihűlni. Az élesztőt a cukorral és a vizzel összekeverjük és hozzáadunk egy kevés vizet. Sűrű kását kapunk, amelyet 10 percig kelni hagyunk, majd a liszttel, a burgonyával és a sóval összedolgozzuk. Húsz percig pihentetjük, majd újra bedagasztuk. Henger alakúra formáljuk, 5 részre osztjuk, és kis cipókat formálunk belőle, majd megszórjuk liszttel, és sütőben 180 fokon kb. 20 percig sütjük.


A receptet beküldte: kazmer93@freemail.hu


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Rozmaringos ünnepi kenyér » Pizzás csigák » Kolbászos pogácsa » Dagasztás nélküli kenyér
» Húsvéti kalács » Cibere - kenyérsütéshez » Tepsis lángos 2 » Bukta AndikaAnyuka módra
» Tejes zsemle » Juhtúrós pogácsa » Burgonyás bagett (6 db) » Kukoricadaras kenyer
» Tökmagos-burgonyás zsemlék » Gyors házi vajas kiskifli » "kanadás bundás" » Háztáji magvas zsemlecipók


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.