| Rizibizi és egyéb rizsköret receptKöretek Hozzávalók: -25 dkg. Rizs -2x2,5 dl. Forró leves(kockából is készíthető) -2-3 evőkanál Olaj -2-3 evőkanál Vaj -2-3 evőkanál vágott Petrezselyem -20 dkg. Zöldborsó, vagy -20 dkg. Gomba szeletekben, vagy -20 dkg. Sonka (főtt)apró kockára vágva, vagy -20 dkg. Főttkukorica (konzerv) Elkészítés: Az átválogatott rizst megmossuk, lecsepegtetjük, majd a felmelegített olajon üvegesre pirítjuk, közben a vizet felforrósítjuk a leveskockával és felönjük vele a rizst, picit sózhatjuk, borsozhatjuk, majd lefedve egy összehajtogatott konyharuhát ráteszünk, a tüzet takarékra tesszük és 15-20 percig főzzük, majd a tüzet elzárjuk de még 20 percet fedő és konyharuha alatt hagyjuk! Közben a vajon megpároljuk a borsót vagy gombát vagy sonkát (vagy mindegyiket)ha letelt a második 20 perc is levesszük a fedőt és HÚSVILLÁVAL alulról felfelé fellazítjuk a rizst és belekeverjük a párolt gombát ill. borsót és a petrezselymet. Tanácsok: A rizs akármennyi lehet csak a mérőpohár maradjon ugyanaz: tehát 1 mérőedény rizshez 2 mérőedény víz v. leves (ha már fedő alá került, NEM szabad kevergetni, attól lesz ragacsos és a gőz is kiszáll a lábasból) A receptet beküldte: fiti48 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |