Tutireceptek.hu fejléc

Rakott hússzeletek recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
8 szelet sovány karaj
1 nagy doboz májkrém (vagy tubusos májas is lehet, lehet többet is tenni bele)
1 fej hagyma vékony karikákra vágva
gyros fűszerkeverék
baconszalonna
lapka sajt
paprika és paradicsom karikákra vágva

Elkészítés:
A hússzeleteket szépen kiklopfolom, picit besózom. Tepsit olajjal kikenek, a hússzeleteket mustárral bekenem, megszórom kevés gyros fűszerkeverékkel, vizet öntök alá, fóliával lefedem, és a sütőbe teszem. Nem szabad hirtelen készülnie!
kb. 20 perc múlva megnézem, megforgatom a hússzeleteket, és lefedés nélkül sütöm tovább.
Közben pici olajon a hagymakarikákat megpárolom, majd hozzáadom a nagy doboz villával áttört májkrémet (tubusos, kenhető májaskrém is jó), kicsi összekeverem, hogy kenhető legyen. Én tubusos májkrémet szeretek használni hozzá.
A húsokat kiveszem a sütőből. A májkrémes pasztából pici halmokat készítek a húsokra. Nagyobb hússzeletek esetén több májkrémre is szükség lehet!
A májkrémes halmokra egy paradicsom- és egy paprikakarikát fektetek, beborítom baconnal, és lefedem egy szelet lapka sajttal.
A sütőbe visszateszem, de már csak kis időre. Olajjal meglocsolgatom, kicsit lesütöm. Nagyon finom, de kicsit kalóriadús :)

Tanácsok:
leginkább lilahagymás burgonyasaláta illik hozzá, és azzal csináltam, és nagyon bejött :)

Elkészítési idő: 100 perc

A receptet beküldte: Törölt felhasználó 1


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Rakott kel burgonyával » Túrós rakott spagetti » Rakott zöldség másként » Vega rakott karfiol
» Szabolcsi rakott hús » Rakott csülök » Húsos rakott karalábé » Rakott, bundás csirkecomb
» Tökös rakottas » Rakott tészta egyszerűen » Hússal rakott lencse » Sajtos rakott tarhonya
» Vendégváró rakott tojás » Rakottas zöldbab » Rakott túrósburgonya » Spenótos rakott krumpli


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.