Tutireceptek.hu fejléc

Rakott gombóc recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
18 dkg vaj
15 dkg liszt
15 dkg cukor
1 teáskanál sütőpor
fél teáskanál só
2 tojás
5 cl brandy
2 teáskanál őrölt fahéj

Elkészítés:
A cukrot meg a fahéjat összekeverjük, és félretesszük. A lisztet átszitáljuk, belekeverjük a sót meg a sütőport, és összedolgozzuk 8 dkg forgácsokra szelt vajjal. A tojásokat 5 dkg cukorral felverjük, és kis adagokban a lisztes keverékhez dolgozzuk, hogy lágy tésztát kapjunk. Egy lábasban kevés sóval vizet forralunk, a tésztából forró vízbe mártott kanállal gombócokat formázunk, és négyesével a forrásban lévő vízbe eresztjük. Azért ne tegyünk többet a vízbe, mert a gombócok megkeményednek. 10 percig fedő nélkül forraljuk, majd szűrőkanállal kivajazott sütőtálba tesszük, lefedjük, és melegen tartjuk. A vizet ismét felforraljuk, és újabb gombócadagot teszünk bele. Ha már a fele mennyiség megfőtt, megszórjuk a fahéjas cukor felével, majd folytatjuk a főzést. Ha már minden gombóc a tálban van, rászórjuk a maradék fahéjas cukrot. 2,5 dl-t lemérünk a gombóc főzővizéből, feloldjuk benne a maradék vajat, beleöntjük a brandyt, és a tésztára locsoljuk. Tálalásig melegen tartjuk.

Elkészítési idő: 45 perc

A receptet beküldte: mano244


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Sült zsemlegombóc » Mexikói rakott káposzta » Rakott brokkoli másként » Temesi rakott csülkös
» Hideg túró gombócz :) » Rakott krumpli vega módra » Rakott tök hús nélkül » Mákos gombóc
» Szilvás gombóc Ági módra » Rakott cukkini » Rakott karaj » Rakott torta befőttel
» Rakott spagetti » Sonkás zsemlegomboc » Juhtúrós rakott csirke » Rakott tojás


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.