Tutireceptek.hu fejléc

Pörkölt Ponty recept

Kategória:
 Halas ételek

Hozzávalók:
2 kg ponty,
20 dkg vöröshagyma,
10 dkg zsír vagy olaj,
25 dkg zöldpaprika,
20 dkg friss paradicsom,
15 dkg lecsó.

Elkészítés:
A pontyot megtisztítjuk, feldaraboljuk és besózzuk.
Az apróra vágott hagymát zsírban megpirítjuk, meghintjük pirospaprikával és kevés vízzel feleresztjük.
Hozzáadjuk a negyedekre vágott zöldpaprikát, a gerezdekre vágott paradicsomot és felforraljuk.
A pontydarabokat zománcozott tepsibe rakjuk, ráöntjük a pörköltlevet és sütőben, öntözgetés közben, készre pároljuk.


A receptet beküldte: badonyimariaeva


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Magyaros pontykocsonya » Kecskepörkölt » Ponty variáció » Zöldbabpörkölt
» Edina féle pörkölt » Pörköltes partifalatka » Csopaki pincepörkölt » Pörkölt mogyoró
» Virsli (tavaszi) pörkölt » Galyasági vegyes pörkölt » Falunapi pörkölt » Tejfölös-gombás ponty
» Mexikóis csirkepörkölt » Gombapörkölt riszzel » Cukkinipörkölt » Babpörkölt


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.