Tutireceptek.hu fejléc

Palacsinta tejszínben recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
palacsinta alapmassza, 10 dkg tehéntúró, 2 dl tejföl, 1 dl tejszín, 5 dkg mazsola, 1 teáskanál reszelt citromhéj, 2 zacskó vaníliás cukor, 1 dkg vaj vagy margarin, ízlés szerint porcukor.

Elkészítés:
A palacsintát megsütöm és melegen tartom. A tehéntúrót áttöröm és a tejföllel simára, krémszerûre keverem. Hozzáteszem a megmosott, leszárazott mazsolát, a reszelt citromhéjat és annyi cukrot, hogy kellemesen édes legyen a krém. Ezzel megkenem a palacsintákat és felcsavarva egy nagy tûzálló tálra szorosan egymás mellé fektetem. A tejszínt és az olvasztott vajat a vaníliás cukorral összekeverem, majd rálocsolom a palacsinták tetejére. Éppen csak annyi idõre teszem be a sütõbe, hogy átforrósodjon, de ne piruljon meg a palacsinta. Nem éppen fogyókúrás, de nagyon finom!

Elkészítési idő: 70 perc

A receptet beküldte: elvira1

Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Palacsinta (gluténmentes) » Tejmentes palacsintatorta » Almás rántott palacsinta » Palacsinta másként
» Argentin palacsinta II. » Almás palacsinta. » Csúsztatott palacsinta II. » Parajos -sajtos palacsinta
» Parajos palacsinta » Fahéjas palacsinta » Gyergyói palacsinta » Zöldpalacsinta
» Zöldséges palacsinta » Fahéjas almapalacsinta1 » Görög palacsinta » Amerikai almás palacsinta


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.