Tutireceptek.hu fejléc

Palacsinta (gluténmentes) recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
Palacsinta alaptészta:

25 dkg Coelipan liszt
4 dl tej
kb. 1,6 dl szódavíz
2 egész tojás
csipetnyi só
3 evőkanál étolaj

Elkészítés:
A tésztát legalább 15-20 perccel a sütés előtt kell összekeverni, hogy a liszt jól megduzzadhasson. Ha azt akarjuk, hogy a palacsinta könnyű legyen, és a sütéshez már ne kelljen zsiradékot használni, akkor a habverővel már simára kevert tésztához öntsük végül az olajat. A hosszabb állás során esetleg besűrűsödött tésztát nyugodtan higíthatjuk egy kis tejjel vagy szódavízzel. Érdemes időnként olajos papírtörölközővel kitisztítani a serpenyőt, és pár csepp olajat önteni bele.
A palacsintasütőt felhevítem, beleteszek egy teáskanál olajat, körkörös mozgatással szétfolyatom. Ezután egy tejmerőkanálnyi tésztát a serpenyőbe öntök és szétfolyatom. Erős tűzön megsütöm és megfordítom. Édes, vagy sós töltelékekkel tálalom.

Édes töltelékek: túró, lekvár, dió, mák, fahéj, kakaó, csokoládé, vaniliakrém, pudingok.

Sós palacsintatöltelékek: káposzta, sült fűszeres darálthús, tejfel, gomba.


A receptet beküldte: MRG


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Zöldborsós palacsinta » Káposztás palacsinta » A mi palacsintánk » Zamatos cukkinipalacsinta
» Bögrés palacsinta » Csirkés-gombás palacsinta » Kapros-túrós palacsinta » Cukkinis palacsintatorta
» Gundel palacsinta 1 » Cukkini palacsinta » Részeges palacsinta » Fagylaltos palacsinta
» Bécsi palacsinta » Brokkoli palacsintában » Karfiolos palacsinták » Lazacos palacsinta


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.