Tutireceptek.hu fejléc

Padlizsán olasz módra recept

Kategória:
 Zöldséges ételek

Hozzávalók:
padlizsán bármilyen mennyiségben (próbaként lehet kettőt),
fokhagyma,
só,
ecet,
víz,
erőspaprika,
olaj (földimogyoróolajjal finom).

Elkészítés:
A padlizsánt meghámozom, és hosszúszeletekre vágom, besózom, és kb. 1 órát hagyom. Majd jó ecetes vízben picit megabálom, gyorsan kiveszem, nehogy nagyon megpuhuljon. Mikor kihűlt, kicsavarom egy kicsit, és egy befőttes üvegbe lerakom, közben rászórom az apróra vágott fokhagymát és erőspaprikát (ízlés szerint), majd a tetejére öntöm az olajat. Másnap már lehet fogyasztani. Kenyérrel is kiváló, de húsok mellé is finom.


A receptet beküldte: tinendo


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Csirkecomb pékné módra » Ájult imám padlizsánja » Görög padlizsánragu » Olasz sült tészta
» Padlizsán rétegezve » Kakaós kalács észt módra » Házinyúl francia módra » Tojáskrém Grety-módra
» Palócleves Gundel módra » Madártej Kata módra » Májgombóc Erzsi módra » Padlizsánragu kuszkusszal
» Diós süti Atkins módra » Pulykamell Dubary módra » Chilis bab Shephard módra » Olaszos étel


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.