Tutireceptek.hu fejléc

Őszibarackos csirkecomb recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:

4 személyre: 4 db csirkecomb, 8 db szegfűszeg , 300 ml rostos narancslé, 1 db citrom, 1/2 limett, 30 ml konyak, 50 g vaj, 500 g őszibarack (vagy őszibarackkonzerv), só.

Elkészítés:


A csirkecombok bőrét lehúzzuk, a combokat kettévágjuk, sózzuk és mindegyik comba beleszúrunk 1 db szegfűszeget. A húsdarabokat vajon minden oldalukat pirosra sütjük, majd felöntjük annyi narancslével , hogy a húst épp ellepje, hozzáadjuk a citrom és a limett levét és lefedve pároljuk. Mikor már majdnem puha, hozzáadjuk a meghámozott, negyedekbe vágott őszibarackot és a konyakot. Erős tűzön még pár percig forraljuk, hogy mártás sűrüségüre legyen. Mazsolás párolt rizzsel tálaljuk.

Elkészítési idő: 1 perc

A receptet beküldte: banyoka

Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Göngyölt csirkecombok » Rozmaringos csirkecomb » Őszibarackos tekercs » Őszibarackos limonádé
» Csirkecombok "Toros"-módra » Rántott csirkecombfilé » Rác csirkecomb » Őszibarackos pulykamell
» Inyenc csirkecomb » Rakott, bundás csirkecomb » Répás, töltött csirkecomb » Almás csirkecombok
» Mézes-narancsos csirkecomb » Fokhagymás csirkecombok » Sörben sült csirkecomb » Őszibarackos-túrós pite


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.