| Omlós almás receptSütemények, édességek Hozzávalók: Tészta: ------- 50 dkg liszt 1 cs. sütőpor 15 dkg zsír 3 db tojás sárgája 14 dkg porcukor 1 evők. tejföl Töltelék: --------- 1 kg alma 15 dkg cukor 1 cs. vaníliás cukor fahéj 5 dkg mazsola Elkészítés: Az almát lereszeljük, és amíg a tésztát elkészítjük, hagyjuk állni. A tésztának való anyagokat összegyúrjuk, 2felé osztjuk, majd kinyújtjuk. Egyik felét a kizsírozott, lisztezett tepsi aljára helyezzük, majd a lereszelt és kinyomkodott almát a tésztán egyenletesen elosztjuk. 15 dkg és a vaníliás cukor keverékével, fahéjjal és a mazsolával megszórjuk, majd a tészta másik felét kinyújtva a töltelékre helyezzük. Ritka fogú villával pár helyen megszurkáljuk, és szép barnássárgára sütjük. Ha kihűlt vaníliás porcukorral megszórjuk. Tanácsok: Ez az adag egy hagyományos gáz tepsi méretének felel meg, de én az almából többet szoktam lereszelni, hogy magasabb legyen a töltelék. Amikor az almát lereszelem, egy kevés cukrot szoktam hozzá adni, mert hamarabb levet ereszt és úgy finomabb a kinyomkodott lé, amit meg szoktam inni. A receptet beküldte: ripi52 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |