Tutireceptek.hu fejléc

Almás-diós rakott metélt recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
50 dkg alma
25 dkg metélt
15 dkg durvára tört dió
10 dkg porcukor
6 dkg vaj
4 tojás
2 evőkanál baracklekvár
1 citrom
1 kiskanál fahéj
zsemlemorzsa

Elkészítés:
A tésztát kifőzzük.
Az almát lereszeljük, citromlével, fahéjjal ízesítjük.
A tojássárgáját elkeverjük a porcukorral és a vajjal, a tésztához adjuk, majd belekeverjük az almát is.
Egy jénait vajazunk, morzsázunk, beleöntjük a tésztás masszát, rászórjuk a diót, majd a felvert, lekvárral ízesített tojásfehérje habbal az egészet beborítjuk.
Előmelegített sütőben aranybarnára sütjük.


A receptet beküldte: andi6020


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Hortobágyi rakott tészta » Rakott sonkás tészta » Csirkés metéltsaláta » Almás-mákos rakott tészta
» Citromos metélt » Falusi rakott káposzta » Tepsis brokkoli (rakott) » Rakott karalábé rizzsel
» Rakott makaróni » Gombával rakott kel » Rakott gomba kiflivel » Rakott gombás saláta
» Padlizsános rakott csirke » Mediterrán rakott hal » Rakott zöldség másként » Rakott, bundás csirkecomb


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.