| Narancsos sütemény receptSütemények, édességek Hozzávalók: 1 csésze puha margarin vagy vaj 1 csésze porcukor 2 tojássárga 1/2 csésze frissen csavart narancslé 1 narancs lereszelt héja 2 kiskanál sütőpor 1/2 kiskanál szódabikarbonát kevés vaniliáscukor vagy vaniliapor annyi liszt amennyit felvesz (körülbelül 600 gr) Elkészítés: A vajat és a cukrot alaposan összemixeljük. Mikor jól kifehérednek hozzáadjuk a tojássárgákat. A lisztben elkeverjük a sütőport, a szódát felfuttatjuk a narancslében és lassacskán minden hozzávalót a tálba öntünk. A lisztből annyi kell hogy jól formázható masszát kapjunk. Miután a massza jól összeáll, különféle formájú süteményeket formálunk, akár pogácsaszaggatóval is dolgozhatunk. Kedvelt formák a csavartak, ezek apró, 7-10 cm-s kis kalácsokra emlékeztetnek, a kerek pogácsaformájúak és a hosszúkás, kövér téglalap alakúak melyekre villával mintát lehet nyomni. Megszórjuk őket szezámmaggal ha akad otthon és előmelegített, közepes sütőben kb. 20 perc alatt aranysárgára sütjük. A receptet beküldte: Rumino Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |