| Narancskrémes torta receptSütemények, édességek Hozzávalók: kakaós (barna) piskóta lap sárga piskóta lap 3 db narancs 3 egész tojás 25 dkg vaj 25 dkg porcukor 1 csomag vaníliacukor Elkészítés: Az alaposan kifacsart vastag héjú narancs levét csomómentesen elkeverem a tojással, belereszelem a narancs héját (melyet előzőleg már megmostam). Lassú tűzön sűrűsödésig főzöm, kihülésig kavargatom. A vajat a porcukorral és a vaníliacukorral habosra keverem, majd a két krémet összedolgozom. Mindkét piskóta lapot magasságában kettévágom. Négy réteg piskóta lesz és úgy töltöm meg, hogy a színek felváltva legyenek. A maradék krémet az oldalára és a tetejére kenem. Reszelt csokoládéval díszítem. Tanácsok: Magunk is készíthetjük a piskótalapot ha van időnk és kedvünk. Csak akkor nem 40 perc az elkészítési idő. (Ahány tojás, annyi kanál víz, annyiszor 5 dkg kristálycukrot alaposan, kemény habbá verek, majd annyiszor 4 dkg lisztet és 2 csomag sütőport adagolok hozzá óvatosan, hogy ne törjön össze a hab. Vajjal kikent, zsemlemorzsával megszórt tepsibe teszem és közepes lángon sütöm. A gáztűzhely tepsijében 7 tojásból szoktam sütni. A barna piskótát ugyanilyen módon készítem, csak a liszthez keverek még 3-4 evőkanál kakaóport.) Elkészítési idő: 40 perc A receptet beküldte: kisvirag1327 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |