Tutireceptek.hu fejléc

Mustáros zöldbab recept

Kategória:
 Köretek

Hozzávalók:
1 kg zöldbab
1 fej vöröshagyma
3 evőkanál olaj
1 evőkanál mustár
só cukor

Elkészítés:
A tisztított zöldbabot3 cm-es darabokra vágjuk és annyi sós vízben amennyi ellepi megfőzzük.A főtt zöldbabot leszűrjük.
A felforrósított olajon megdinszteljük a szálasra vágott vöröshagymát ráöntjük a zöldbab levét és felforraljuk.Ezután belekeverjük a mustárt és még 1-2 percig forraljuk,végül hozzáadjuk a leszűrt zöldbabot.Az egészet addig forraljuk míg éppen csak néhány kanál leve marad.
Sült húsokhoz kínáljuk köretként.


A receptet beküldte: ronka


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Mustáros-tejfölös csirke » Mustáros kacsamáj » Bolgár zöldbabos csirke » Zöldbabos tonhalsaláta
» Hagymás zöldbabsaláta » Rakott mustáros hús » Mustáros-gombás szelet » Mustáros husi
» Mustáros csülök » Mézes-mustáros pulyka » Rakott zöldbab 2. » Mustáros csirkemell
» Pörkölt zöldbabbal » Zöldbabos aprópecsenye » Tejszínes mustáros hús » Mézes-mustáros csirkemell


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.