| Mustáros hentes tokány hagymás burgonyával receptHúsételek Hozzávalók: 4 evőkanál olaj, 1 fej vöröshagyma, 80 dkg sertéscomb, só, őrölt bors, 2 evőkanál mustár, 4 csemegeuborka, 1 nagyobb pritaminpaprika, 1 csokor petrezselyem, körethez: 1 evőkanál liszt; 80 dkg tisztított burgonya, só, őrölt bors, 3 dkg vaj, 2 lilahagyma, 2 szál zeller zöld, 1 evőkanál fűszerpaprika Elkészítés: Az olajat felforrósítjuk, és megpirítjuk benne az apróra vágott vöröshagymát. Hozzáadjuk a félujjnyi vastagra csíkozott sertéscombot, további 3-4 percig pirítjuk, közben sóval, borssal, mustárral fűszerezzük. Felöntjük annyi vízzel, amennyi éppen ellepi, majd fedővel letakarva majdnem puhára pároljuk. Ezután hozzáadjuk a vékony csíkokra vágott csemegeuborkát, a pritaminpaprikát, az aprított petrezselymet, újból annyi vizet öntünk rá, hogy éppen ellepje, és ha a hús puhára főtt, kevés hideg vízzel simára kevert lisztes habarással sűrítjük. A körethez a burgonyát enyhén sózott, forrásban lévő vízben megfőzzük, leszűrjük, és burgonyanyomóval összetörjük. Ezután hozzáadjuk a vajat, az apróra vágott lilahagymát, a zeller zöldet, megszórjuk fűszerpaprikával, és sóval, borssal ízesítjük. Jól összekeverjük, majd tányérra halmozzuk, mellétesszük a hentes tokányt, és petrezselyemmel díszítjük. Tanácsok: A hentes tokányt készíthetjük sertés helyett borjú- vagy akár szárnyas húsból is. A receptet beküldte: badonyimariaeva Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |