Tutireceptek.hu fejléc

Mindentbele 24 órás savanyú recept

Kategória:
 Saláták, öntetek

Hozzávalók:
2,5 kg káposzta
2 kg uborka
2 kg paprika minél vegyesebb színű a paprika,annál gusztusosabb a savanyúnk
1 kg vöröshagyma
3 szál sárgarépa
1 fej karfiol kis fej
10 dkg só
40 dkg cukor
6 dl ecet 10 %-os
1 evőkanál szalicil
1 kiskanál borkénpor

Elkészítés:
A hozzávalókat megmossuk és felszeleteljük, vagy ha van zöldséggyalunk akkor azzal legyaluljuk.
Mikor minddel kész vagyunk, akkor még "szárazon" egy nagy tálban összekeverjük.
Erre rárakunk 10 dkg sót, 40 dkg cukrot, 6 dl 10 %-os ecetet, 1 ek szalicilt, 1 kk borkénport, majd jól átkeverjük, kézzel. Másnapra bőséges levet enged és kész, akár lehet is enni.

Tanácsok:
Kis adagokban akár üvegbe is rakhatjuk, vagy műanyag, fedeles, zárható, csalamádés vödörbe is tehetjük.


A receptet beküldte: Katalin1962


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Édes-savanyú sertéscsíkok » Savanyú csirkezúza » Savanyú káposztás borda » Gombás savanyu tokány
» Savanyú leves velővel » Rakott savanyúkáposzta » Édes - savanyú sertéssült » Savanyúkáposzta saláta
» Savanyú káposzta párolva » Tarja savanyúkáposztával » Édes-savanyú burgonya » Gyors savanyú káposzta
» Vegyes savanyúság télre » Édes és savanyú » Vágott, vegyes savanyúság » Vödrös savanyúság


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.