| Milánói aprósütemények receptSütemények, édességek Hozzávalók: Kb. 30 darab süteményhez: 250g lágy vaj,vagy margarin 150g cukor 1 evőkanál reszelt citromhéj 2 tojás,1 tojássárgája 1/2kg liszt 30 szem mandula kevés só Elkészítés: A vajat habosra keverjük,majd hozzáadjuk a cukrot,a reszelt citromhéjat és a két tojást,valamint egy kevés lisztet. A többi lisztet robotgéppel keverjük bele,vagy ennek híján a tésztát tegyük a lisztre,és kézzel gyúrjuk össze.Hűvös helyen hagyjuk állni. Belisztezett deszkán a tésztát 1/2cm vastagra nyújtjuk,és a kívánt alakra szaggatjuk.A tetejére egy szem mandulát teszünk. A tojássárgát keverjük el 2 evőkanál vízzel és egy kevés sóval,és a sütemények tetejét kenjük be vele.Fektessük a süteményeket egy tepsire,és az előmelegített sütő középső rácsára toljuk.Addig süssük/200 C-fokon/,amíg a tészta szélei világosbarnák lesznek. Még melegen szedjük le a tepsiről és egy rácson hagyjuk kihűlni/kb. 20 percig/. Tanácsok: Vajjal,és margarinnal is készíthetjük. A vajas sütemény 4 hétig marad friss,a margarinnal készített kétszer annyi ideig,mert a margarin lassabban avasodik,mint a vaj. Sütőmargarint vásároljunk,amelyet kimondottan erre a célra ajánl a gyártó,és ezt a csomagoláson feltünteti. Elkészítési idő: 60 perc A receptet beküldte: Miss Angel Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |