| Mézeskrémes (gluténmentes) receptSütemények, édességek Hozzávalók: 1 egész tojás 15 dkg cukor 3 dkg vaj 2 evőkanál méz 2 evőkanál tej egy teáskanál szódabikarbóna 20 dkg MANTLER liszt 25 dkg rizsliszt egy mokkáskanál só krém: 5 evőkanál FE-MINI dara 20 dkg margarin 20 dkg cukor 1 evőkanál vaníliáscukor csokimáz Elkészítés: 1 egész tojást habosra kavarunk 15 dkg cukorral. Hozzáadunk 3 dkg vajat, 2 evőkanál mézet, 2 evőkanál tejet és egy teáskanál szódabikarbónát. A masszát vízgőz felett sűrűre főzzük (kb. 10 perc) és még melegen belekeverünk 20 dkg MANTLER lisztet, és 25 dkg rizslisztet és egy mokkáskanál sót. Három részre osztjuk és zsiradékkal kikent tepsiben világosbarnára sütjük. A sütési idő néhány perc. KRÉM: fél liter tejben megfőzünk 5 evőkanál FE-MINI darát. Kihűlés után az alábbi krémmel keverjük össze: 20 dkg margarint 20 dkg cukorral, 1 evőkanál vaníliáscukorral habosra keverünk. Egy-egy lapot először baracklekvárral, majd a krém felével megtöltünk. A tetejére csokimázat teszünk, másnap szeletelhető. Tanácsok: Ha nem gluténmenteset szeretnél, akkor ugyanigy,csak nem FE-MINI darat, MANTLER lisztet hasznalsz hanem normalisat! Jó Étvágyat! A receptet beküldte: kiara25 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |