Tutireceptek.hu fejléc

Mascarpone-eper fagylalt recept

Kategória:
 Fagylaltok

Hozzávalók:
50 dkg földieper
10 dkg porcukor
2 cs vaníliás cukor
1 ek citromlé
50 dkg mascarpone sajt
125 ml tejszín

Elkészítés:
A gondosan megmosott, megtisztított földieprekbõl - néhány szem kivételével - botmixer segítségével pürét készítünk. A kimaradt eperszemeket apró kockákra vágjuk.
A tejszínt habbá verjük és a simára elkevert mascarponéhoz adjuk, jól összedolgozzuk.
Hozzáadjuk az eperpürét és az eperkockákat, majd a citromlét, a cukrot és a vaníliás cukrot is. Jól elkeverve fagylaltgépben fagyasztjuk.

Tanácsok:
Ha nincs fagylaltgép, mélyhûtõben is elkészíthető a fagylalt. Ekkor tízpercenként keverjük jól át a masszát, amíg teljesen meg nem fagy.


A receptet beküldte: MRG


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Gyümölcs fagylalt házilag » Joghurtos meggy fagylalt » Sült fagylalt » Narancsfagylalt
» Mandarinfagylalt » Ribizlifagylalt » Kávékrém Fagylalt » Fagylalttortácskák
» Kakaófagylalt » Rumos fagylaltkehely » Valódi pisztáciafagylalt » Kajszifagylalt
» Csokoládé fagylalt(reform) » Tejszínes citromfagylalt » Málnafagylalt » Õszibarackfagylalt


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.