Tutireceptek.hu fejléc

Mandulás Pulykamell mangóval recept

Kategória:
 Főzelékek

Hozzávalók:
75 dkg pulykamell,
15 dkg mandula,
13 dkg liszt,
2 tojás,
4 dl étolaj v. (extra szűz olivaolaj),
2 db nagyobb, érett mangó,
8 dkg vaj,
fehér tört bors,
curry ízlés szerint és egy kevés só.

Elkészítés:
A pulykamellből 8 szeletet vágunk, enyhén kiveregetjük, megsózzuk és kevés fehér törtborssal meghintjük.
A megtisztított mandulát durvára vágjuk.
Az előkészített hússzeleteket lisztbe, felvert tojásba és a tört mandulába bundázzuk. Bő forró olajban világosbarnára sütjük.
A mangót vékonyan meghámozzuk és felvágjuk. Serpenyőben vajat hevítünk és az apróbb, kockára vágott gyümölcsdarabokat beletéve erős tűzön átforgatjuk.
A pulykamellszeleteket szépen tálra rendezzük és egyenletesen elosztva ráöntjük a mangót. Curryvel fűszerezzük.
Köretnek párolt rizst ajánlok.

Tanácsok:
Jó minőségű édes fehérbor illik hozzá.


A receptet beküldte: access


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Mandulás falatok » Csokoládés mandulás keksz » töltött pulykamell » Mandulás-Almás Lepény
» Magyaros pulykamell » Mandulás rántott hal » Parajos pulykamell » Mandulás kekszgolyó
» Mandulás csirke » Rakott pulykamell » Pulykamell paraj paplanban » Őszibarackos pulykamell
» Kelbimbós-mandulás tészta » Mogyorós-mandulás őzgerinc » Magyaros kapros pulykamell » Mandulás csirkemell


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.