| Mákos márvány torta (Karine Goren receptje) receptSütemények, édességek Hozzávalók: tesztahoz: 200 g vaj 1 es negyed pohar cukor (250 g) 3 tojas 2 pohar liszt (280 g) 2 kk sutopor fel kk szodabikarbona 240 ml joghurt makos keverekhez: fel pohar daralt mak (50 g) csokis keverekhez: 150 g keseru csoki 1 ek kakao 1 kk nescafe 2 ek tej (30 ml) Elkészítés: Vajat kremesre keverjuk a cukorral, egyenkent belepottyantjuk a tojasokat, simara keverjuk.beleszitaljuk a lisztet, miutan ebbe belekevertuk a "noveszto" porokat.Lassu keveres mellett valtogatva adagoljuk a lisztes kevereket es a joghurtot. A nyert masszanak egy harmadahoz adjuk a makot, a 2 harmadreszehez adjuk az olvasztott csoki,kakao, kave es a tej lehutott kevereket. A makos masszanak nagy reszet kizsirozott formaba teritjuk, erre a csokis masszat, majd a maradek makos masszat, es konnyeden spiralisan alulrol felfele megkeverjuk, hogy marvany mintat kapjunk. 180 fokon 40 percig sutjuk, akkor jo ha a fogpiszkalo nedves marad es a torta rugalmas. Tanácsok: Megjegyzesek: kakaopor helyett a karobpor nemcsak egeszsegesebb, de jobb izt ad ( a mi csaladunkban igy van). Meg sosem kisertem vegig, a fiam hogy kesziti, de feltetelezem, hogy a kavet kihagyta es igy is finom lett. A csoki sokat javithat rajta, ha nem a legolcsobb fajta. Kep a link bonbeszobe masolasaval itt lathato: http://static.hoxa.hu/pic/naplo_kepek/2010/0615/11072209.jpg A receptet beküldte: kumameya Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |