Tutireceptek.hu fejléc

Májpástétom gyors fogyasztásra. recept

Kategória:
 Szendvicsek, szendvicskrémek

Hozzávalók:
50 dkg sertésmáj (csirkemáj), sertészsír, vöröshagyma, őrölt fekete bors, majoránna, só, fűszerpaprika, kevés paradicsomkrém vagy paradicsomlé, 10 dkg házi füstölt szalonna, 20 dkg teavaj.

Elkészítés:
A májat megmossuk, majd a hozzávalókkal pörköltet készítünk belőle. Ha kész lehűtjük. Ezután hozzáadjuk bőre nélkül a 10 dkg füstölt szalonnát apró darabokra vágva és a 20 dkg vajat is. Kissé átkeverjük, majd botmixerrel pástétom állagúra aprítjuk, de közben ízlés szerint fűszerezzük. Ha kész dobozba rakjuk és néhány órára hűtőbe tesszük, hogy összeérjenek az az ízeik. Kb 3-4 napig hűtőben tárolható.

Elkészítési idő: 60 perc

A receptet beküldte: varbóc

Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Gyors házi vajas kiskifli » Gyors sonkás makaróni » Egyszerű, gyors piskóta » Habos libamájpástétom
» Gyors mákos süti » Gyors szedres kocka » Gyors leves » Fűszeres májpástétom
» Gyors délutáni desszert » Gyors túrós csemege » Gyors szilvásgombóc » Finom és gyors
» Gyors eperfagylalt » Gyors rakottas » Gyors somlói » Nagyim gyors sütije


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.