Tutireceptek.hu fejléc

Lazacsült különleges körettel recept

Kategória:
 Halas ételek

Hozzávalók:
Hozzávalók 2 személyre:
30 dkg lazacfilé,
2 édesköménygumó,
10 dkg konzerv barack,
2 dl tejszín,
3 evőkanál vaj,
só,
őrölt fehér bors

Elkészítés:
Tisztítsuk meg az édesköményt, vágjuk cikkekre, sós, forró vízben főzzük három percig, majd szűrjük le (kevés főzőlevet tegyünk el), csepegtessük jól le.
Serpenyőben forrósítsunk meg egy evőkanál vajat, Tegyük bele az édesköményt, és kevés főzővízzel, sóval, borssal ízesítve pároljuk még 5-6 percet. Ezután tegyük rá a cikkekre vágott barackot és öntsünk rá a tejszínt. Forraljuk össze.
A halszeleteket sózzuk, borsozzuk, és maradék, felforrósított vajon kíméletesen süssük meg. Nem szabad, hogy a hal kiszáradjunk, a belsejének jó szaftosnak kell lennie.
Tálaláskor tegyük a tányérra az édesköményt, fektessük rá a halat, és locsoljuk meg a tejszínes mártással.

Elkészítési idő: 50 perc

A receptet beküldte: MRG


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Különleges reggeli » Különleges mézes szelet » Különleges krémes » Különleges salátatál
» Különleges Spagetti » Különleges halragú » Különleges rakott burgonya » Különleges makaróni
» Különleges vagdalthús » Különleges hústekercs » Különleges gombasaláta » Almás különlegesség!
» Különleges sós kifli » Különleges meggytorta » Különleges csirke » Különleges keksztekercs


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.