| Krumplis lángos, puha és finom receptKenyerek, péksütemények Hozzávalók: 1 kg liszt 1 csomag élesztő(friss és nem hideg) fél liter tej 1 dl olaj 5 szem közepes burgonya 1 tk só 3 tk cukor Elkészítés: A lisztben a sót, a főtt áttört burgonyát elmorzsoljuk. 1 dl langyos tejben az élesztőt felfuttatjuk egy kevéske cukorral. A maradék cukrot és tejet, olajat a liszthez adjuk és egy laza tésztát gyúrúnk belőle a felfuttatott élesztővel. Meleg helyen kelesztjük. kb. 1 cm-re kinyújtjuk és kompótos tányérkával, vagy nagy pogácsaszaggatóval szaggatjuk. Kicsit szét húzogatjuk és bő, forró olajban sütjük. Tanácsok: lehet csinálni töltött lángos it belőle Elkészítési idő: 60 perc Kalóriatartalom: sok kcal Szénhidráttartalom: sok gramm Zsírtartalom: sok gramm A receptet beküldte: zsiványka, Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |